itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

BANKGIROT SÖKER IT SÄKERHETSSPECI­ALIST

Företag Nexer Recruit
Ort
Utgår

2023-02-11

Ansök nu

BANKGIROT SÖKER IT SÄKERHETSSPECI­ALIST

IT Säkerhetsspecialist till Bankgirot

Vill du vara med och utveckla Bankgirot, ett bolag med en samhällsbärande funktion i bank- och betalningsbranschen och Nordens ledande leverantörer av betalningsinfrastruktur och finansiella tjänster med en urstark historia? Då har vi en spännande roll för dig.

Vad kan du förvänta dig?

Som IT-säkerhetsspecialist på Bankgirot leder du, och ser dig själva växa i rollen, som den sammanhållande parten för den tekniska säkerheten i en central del av det Svenska betalsystemet. I detta ingår arbete från kravställning till design och uppföljning inom hela Bankgirots leverans samt att vara med i att utveckla kompetensen och arbetet kring den tekniska säkerheten med övriga delar inom Bankgirot. Tillsammans hanterar Säkerhet såväl teknisk säkerhet som fysisk säkerhet, dataskydd och informationssäkerhet.

I rollen kommer du leda arbetet med att kravställa på nya tjänster samt säkerställa kontinuerlig förbättring i existerande tjänster, beställa, koordinera och utvärdera säkerhetstester på olika nivåer av IT-miljön samt delta i analys och hantering av IT-säkerhetsincidenter. Du kommer arbeta strategiskt, taktiskt och operativt tillsammans med våra leverantörer och Bankgirots organisation för att över tid säkerställa att Bankgirot har rätt tekniska förmågor på plats för att identifiera, detektera, skydda, svara på och återhämta sig från cyber-attacker.

Vem är du?

Du har en bred och djup kunskap inom IT-säkerhet och erfarenhet av säkerhet i finansbranschen eller andra reglerade verksamheter med höga krav på säkerhet. Du har kunskap och erfarenhet av relevanta regelverk, standards och ramverk så som FFFS 2014:5, ISO27001, NIST, GDPR, ECB Cyber Resilience Oversight Expectations, IOSCO Guidance on cyber resilience for FMI med flera. Du har god vana av att leda och driva aktiviteter inom IT-säkerhet, men även kunna förklara och argumentera kring tekniska lösningar för personer utan teknisk bakgrund.

  • Ledarskapserfarenheter
  • Säkerhetstestning, sårbarhetsanalys, penetrationstest, red teaming
  • Erfarenhet från säkerhethetsförmågor så som SIEM, EDR, NDR etc.
  • Säkerhetskompetens inom IT-infrastruktur
  • Riskhantering
  • Fördelaktigt om erfarenhet finns rörande säkerhetsskydd och signalskydd

Vad erbjuder vi?

På Bankgirot blir du en del i ett företag med en viktig och central roll i betal-Sverige. Vi på Bankgirot är stolta över vår inkluderande företagskultur där medarbetarna är i fokus, och vi hoppas att du vill vara en del av den. För oss är hållbarhet och balans i livet viktigt och därför har jämställdhet, arbetsmiljö och hälsa en naturlig plats i vår vardag. Vi erbjuder dig bra anställningsvillkor och personalförmåner.

Krav

Tal och skrift både på svenska och engelska.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) och säkerhetsprövning samt registerkontroll kommer att göras.

Visst låter det här spännande? Kontakta Rekryterare Mats Larsson, 070-301 43 74, mats.larsson@nexergroup.com för mer information om tjänsten eller sök här!

Vi ser fram emot din ansökan, urval sker löpande.

Om oss

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.

 

 

 

Dela detta jobb

logo
BANKGIROT SÖKER IT SÄKERHETSSPECI­ALIST

Nexer Recruit