itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Intelligence Analyst, BU Commodities

Ansök nu

Business Intelligence Analyst, BU Commodities

About the job

Är du nyfiken, har ett analytiskt tänkande och ett intresse av vad som händer på elmarknaden? Tycker du om att jobba med stora mängder data och utveckla IT system? Ta chansen och jobba med oss för att vara med och skapa framtidens energimarknad.

Vad vi gör:

Vi är Power Management teamet som ansvarar för elinköpet och optimeringen av kunders flexibilitet kopplat till Vattenfalls kundbas i Norden. Vi är ett sammansvetsat team bestående av 8 kollegor som rapporterar till Head of Power Management.

Vattenfall har en av de största och mest komplexa elportföljerna för kunders elleveranser i Norden. Vårt mål är att fortsätta utveckla nya produkter, metoder, optimeringsmodeller och verktyg för att anpassa oss till framtidens energisystem och fortsatt ligga i framkant i den utvecklingen. Vi vågar lova den rätta kandidaten en spännande och utmanande position med fokus på personlig utveckling och ett meningsfullt arbete.

Vad du skall göra:
I rollen som Business Intelligence analyst kommer du att jobba med utvecklingen av våra verktyg och system kopplat till inköpet av el från marknaden hela vägen fram till kunden. Rollen är kopplad till den spännande utvecklingen som sker på elmarknaden och du kommer jobba med att implementera de nya produkterna som är på väg in i våra IT system samt kombinationer/optimering av de produkter som redan finns på marknaden. Du kommer att vara en del av vår digitala resa och utveckla främst vårt kundgränssnitt.

Typiska uppgifter eller projekt kan vara att jobba nära säljorganisationen för att förstå kundbehov och översätta dessa till kravställning, utveckling och förbättring av våra system. Arbetet innefattar även modellbyggen för fysisk elhandel och optimering av existerande resurser, analys av konsumtionsmönster och att utnyttja resultaten för att hitta nya marknadsmöjligheter, nya lösningar och stötta verksamheten i att formulera marknadsstrategier. Som del av arbetet kan du även komma att arbeta direkt med att handla el till våra kunder på Nord Pool, där du kommer kombinera sofistikerade prediktionsverktyg med din analytiska förmåga för att förutsäga marknadsförändringar, mönster och kundbehov. Det är en unik chans att lära sig elmarknaden och hur den fungerar med många roliga och varierande arbetsuppgifter.

Your profile

För att du ska lyckas i rollen värdesätter vi personliga egenskaper. Vi behöver dig som är driven av nya utmaningar och tycker om att lära dig nya saker. Vi ser att du antingen är en IT-utvecklare som vill lära sig mer om elmarknaden eller att du har en bred kompetens inom elmarknaden och vill fördjupa din kunskap inom IT-utveckling. Det är meriterande att ha erfarenhet av system/data hantering ex Dynamics/SQL/programmering, gärna från energi- eller finanssektorn. Att ha erfarenhet av agilt arbetssätt är ett plus.

Kvalifikationer

  • Relevant teknisk högskoleutbildning eller liknande.

  • Talar och skriver flytande i både svenska och engelska.

  • Erfarenhet från energimarknad, data hantering och/eller dynamics/SQL/programming är meriterande.

Som person är du en nyfiken och analytisk problemlösare som känner sig bekväm med att jobba med matematiska modeller (eller bekväm i att lära sig det). Samtidigt är du inte rädd för att hugga i vart det behövs och villig att göra mer operationella uppgifter om det behövs för att stödja kundaffären. Du är utåtriktad, tar initiativ och strävar efter resultat. Att våga ha kontakt direkt med kunder och externa motparter är något du tycker om. Du jobbar gärna tillsammans med andra i teamet för att utbyta kunskap, utveckla modeller och tillsammans komma på nya idéer. Du jobbar strukturerat och är känd för att leverera även om det är komplexa uppgifter.

Additional information

Location: Vattenfalls huvudkontor i Solna

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och cv på engelska senast den 8 februari 2023. Ansökningarna hanteras löpande under ansökningsperioden, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan.

För mer information om rollen  får du gärna kontakta Filippa Kjaerboe, Head of Power Management, BU Commodities, C&S Region Nordic at 073 778 57 08. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du istället vända dig till rekryterare Cecilia Wijkman, 070 230 92 27..
Fackliga representanter är Rolf Olsson (Akademikerna), Jens Morell  (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO) Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald, inkludering och andra förmåner här: Jobba med oss - Vattenfall SE

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi ser fram emot din ansökan

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

Business Intelligence Analyst, BU Commodities

Vattenfall AB