itjobb.se

Data Warehouse-utvecklare till IT

Ansök nu

Data Warehouse-utvecklare till IT

Umeå kommun, Teknik och fastighet, IT
IT är en intern stödfunktion inom Umeå kommun som tillhandahåller tjänster gällande support, drift och förvaltning av IT-system samt tjänster inom ÍT-projektledning, verksamhetsutveckling, IT-upphandlingar och systemutveckling.

Nu välkomnar vi ytterligare en person till vårt team! 

Dina arbetsuppgifter
Som data warehouse-utvecklare kommer dina primära arbetsuppgifter vara att bygga upp, driva, utveckla och förvalta Umeå Kommuns datalager och dess visualisering. Det gör du via kuber, power BI eller andra liknande verktyg.

Om dig
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har högskoleutbildning med IT-inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet från arbete med datalager, informationsmodeller och SQL. Du kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete med, eller i, en kommunal verksamhet samt om du har erfarenhet av ekonomifrågor, exempelvis budgetarbete, löpande redovisning, ekonomisk planering och uppföljning.

Som person är du öppen, social och inlyssnande då du representerar IT ut mot resterande del av kommunens verksamheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Hos oss är det viktigt med arbetsglädje och vi tror att vi gör bäst nytta för dem vi finns till för genom att ha roligt på jobbet.

Vi välkomnar din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Kontakt    
Daniel Eriksson, kompetensledare, 090-16 11 04

Dela detta jobb

Data Warehouse-utvecklare till IT

Umeå kommun