itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dataskyddsombud till utbildningsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Dataskyddsombud till utbildningsförvaltningen

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Utbildningsförvaltningen är Stockholms stads största förvaltning och Sveriges största offentliga skolhuvudman. Vi är omkring 16 000 anställda och driver strax över 170 skolor för 100 000 elever. Organisationen består av sju avdelningar med olika specialist- och ansvarsområden. Utbildningsförvaltningen omsätter årligen cirka 19 miljarder kronor.

Utbildningsförvaltningen bedriver ett aktivt utvecklingsarbete inom informationssäkerhet och dataskydd. Vi söker nu dig som vill vara en del av det arbetet i rollen som dataskyddsombud!

Din roll hos oss

I rollen som dataskyddsombud arbetar du förvaltningsövergripande och ingår i stadens organisation för dataskydd och informationssäkerhet. Du arbetar nära utbildningsförvaltningens informationssäkerhetssamordnare och ingår i utbildningsförvaltningens samordningsfunktion. Samordningsfunktionen har i uppgift att samordna personuppgiftskoordinatorer på samtliga avdelningar och leds av informationssäkerhetssamordnaren.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är att ge råd, stöd och information i dataskyddsfrågor. Du arbetar även med uppföljning av hur utbildningsförvaltningen efterlever bestämmelserna i dataskyddsförordningen och andra dataskyddsbestämmelser. Ytterligare arbetsuppgifter som ingår i din roll är att:

 • omvärldsbevaka, informera och ge råd gällande efterlevnaden av dataskyddsförordningen till verksamheten samt hur relevanta skyddsåtgärder ska väljas och implementeras

 • ge råd vid personuppgiftsincidenter i enlighet med verksamhetens incidentrutin

 • delta i arbetet med konsekvensbedömningar respektive förhandssamråd och övervaka genomförandet av dem

 • proaktivt identifiera potentiella dataskyddsrisker genom att löpande hålla dig informerad om verksamheten

 • följa upp att organisationen har erforderliga interna styrdokument och arbetsprocesser för dataskyddsarbetet och att dessa tillämpas

 • dokumentera och delge iakttagelser, bedömningar och rekommendationer

 • bidra till, och delta i, kompetenshöjande informationsinsatser inom dataskyddsområdet.

Vi erbjuder dig

• Möjlighet att arbeta för en av Sveriges största arbetsgivare och göra skillnad för många av stadens invånare
• Ett utvecklande och lärorikt arbete med kompetenta kollegor och goda möjligheter till kompetensutveckling
• Goda villkor, såsom semesterväxling, friskvård och klämdagar

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning som bedöms lämplig för tjänsten

 • dokumenterad god kunskap om samt flerårig och aktuell erfarenhet av nationell och europeisk datalagstiftning och praxis

 • goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta i rollen som dataskyddsombud

 • erfarenhet av att ta fram och revidera olika typer av styrande dokument

 • någon certifiering som CIPP eller CIPM alternativt är diplomerad dataskyddsspecialist.

För att trivas i rollen hos oss söker vi dig som har en mycket god förmåga att arbeta självständigt och har hög integritet. Du driver ditt eget arbete, prioriterar arbetsuppgifterna över tid och omsätter dina kunskaper till nytta för verksamheten. Ditt arbete genomsyras av flexibilitet och noggrannhet. Då arbetet innebär breda kontaktytor inom myndigheten är din kommunikativa, pedagogiska och sociala förmåga viktiga förutsättningar. Tillsammans med detta har du även en välutvecklad samarbetsförmåga. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Din framtida arbetsplats

Tjänsten är placerad på avdelningen för utveckling och samordning. Avdelningens uppdrag är att stödja utbildningsförvaltningen med informations- och kommunikationsteknik, däribland att driva it-objektsförvaltningen för stadens samtliga pedagogiska verksamheter och att samordna och utveckla arbetet med informationssäkerhet och dataskydd. Avdelningen har också uppdrag kring forskning och utveckling, uppföljning och utvärdering samt statistik och analys. Avdelningen består av en IKT-enhet, en forsknings- och utvecklingsenhet, en uppföljningsenhet och en stab.

Som dataskyddsombud ingår du i staben, tillsammans med förvaltningens informationssäkerhetssamordnare, avdelningens verksamhetssamordnare och avdelningens administrativa stödfunktion. Staben leds av avdelningschefen som du rapporterar direkt till.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Arbetspsykologiska tester ingår som en del i rekryteringsprocessen likaså arbetsprover. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Dataskyddsombud till utbildningsförvaltningen

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen