itjobb.se

Logga

FRA söker en kreativ mjukvaruutvecklare

Ansök nu

FRA söker en kreativ mjukvaruutvecklare

Ditt uppdrag 

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.   

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och din analytiska förmåga. De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden och utvecklingen går snabbt. Tillsammans med dina medarbetare kommer du att vidareutveckla metodik och verktyg för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

Som systemutvecklare kommer du att ha möjlighet att jobba med den senaste tekniken. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär systemutveckling och förvaltning av systemmjukvara inom cyberområdet. Du kommer att arbeta och vara drivande i projekt som utvecklare och medverka i alla faser av nyutveckling och förvaltning av systemmjukvara. Arbetet sker i nära samarbete med ditt team samt med beställare och användare internt.

Du kan  

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör/högskoleingenjör eller har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi ser även att du har erfarenhet av systemutveckling och programmering i t.ex. Python samt arbetat i Linux. Erfarenhet av andra språk, t ex C++, Java, Go och SQL är meriterande. Meriterande är också kunskaper i något av följande: PKI, CI/CD, containers och distribuerade system. Vi ser det även som positivt om du tidigare har arbetat med agila arbetssätt och devops.

Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som självständigt tar initiativ och kommer med nya idéer för hur man kan angripa nya utmaningar inom arbetet. Du följer självständigt utvecklingen av nya metoder och verktyg. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och har en förmåga att arbeta konstruktivt även under mer pressade situationer. Du är bra på att samarbeta med andra snarare än att konkurrera, dela ansvar och hjälpa till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Som person söker du nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring.  

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 50 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Logga
FRA söker en kreativ mjukvaruutvecklare

Försvarets Radioanstalt