itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjör inom reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-02-04

Ansök nu

Ingenjör inom reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Har du en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik eller annan utbildning med elinriktning? Då finns möjligheten för dig att arbeta med reaktorsäkerhet hos en av de största elproducenterna i Sverige. Detta är en chans att få komma in i en roll där du får kombinera att jobba självständigt och teoretiskt med att samverka med kollegor både inom och utom den egna enheten på Forsmark.

Om tjänsten

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion.

Att genomföra säkerhetshöjande åtgärder är ett löpande arbete som Forsmark ständigt arbetar med och det är detta som kommer att vara ditt främsta fokus. Du kan komma att jobba med tekniska analyser, utredningar inom reaktorsäkerhet samt säkerhetsanalys. Ett arbete som kommer att kräva mycket jobb de närmaste åren är även implementering av nya föreskrifter från Strålsäkerhetsmyndigheten

Du erbjuds

 • Att tidigt i karriären få ta plats i en grupp erfarna kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats
 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion
 • Fokus på din utveckling med stöttning av din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work
 • Möjlighet att i utvecklas vidare i Forsmark eller övriga Vattenfall-koncernen i framtiden, exempelvis i en chefsbefattning eller som specialist inom ditt område

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I denna tjänst bidrar du till en säker elproduktion genom att säkerställa att anläggningens dokumentation samt fysiska utformning uppfyller tillämpliga krav. Exempelvis kan det handla om att utreda åtgärder kopplat till hur anläggningen skulle klara av en händelse så som brand, översvämning eller liknande.

Detta kan innebära att

 • Utifrån aktuella föreskrifter och normer ta fram en kravbild för anläggningen. I ett senare skede verifieras även att kravbilden uppfylls.
 • Läsa och tolka aktuell dokumentation, i förekommande fall utföra säkerhetsanalys samt dokumentera i rapportform
 • Ha kontakt med kollegor från andra enheter och avdelningar på Forsmark, då du tar deras hjälp att få ihop olika perspektiv på de förändringar som ska göras och vad ni behöver ha i åtanke inför de olika åtgärderna.

Vi söker dig som

 • Har en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik eller annan utbildning med elinriktning
 • Kan uttrycka sig obehindrat i svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska

Som person är du

 • Självgående
 • Analytisk
 • Samarbetsvillig

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

 • Start: Enligt överrenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Forsmark, med möjlighet att på sikt jobba hemifrån cirka 2 dagar i veckan.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Information om företaget

Läs mer om Forsmark här

 

 

Dela detta jobb

Ingenjör inom reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Academic Work