itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-roll inom mätningsområdet med fokus på automatiseringar

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

IT-roll inom mätningsområdet med fokus på automatiseringar

About the job

Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid?  Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som ser möjligheter i förändringar och gillar att jobba med problemlösning! Som mätvärdesoperatör med inriktning mot automatiseringar erbjuder vi ett självständigt och stimulerande arbete.

I gruppen Stora Kunder & Dygnsvis avräkning är vårt uppdrag att genomföra elmätning på främst regionnätet men också andra kunder som mäts per timme. Gruppen består av 3 funktionsområden med olika uppgifter för att förvalta kommunikationskedjan mellan elmätarna och olika intressenter.

Utmärkande för just detta uppdrag är att fokus kommer ligga på att automatisera vissa av våra dataflöden, delar av arbetsuppgifter och andra områden som är av repetitiv karaktär. Arbetet kommer också innefatta kravställning mot olika instanser inom bolaget som ska resultera i permanenta systemlösningar.

Övriga arbetsuppgifter;

• Avropa fälttjänster.  

• Genomföra beräkningar.

• Kvalitetssäkra data i system.  

• Aktivt bidra till att utveckla och förbättra mätinsamlingsprocessen.

• Utföra mätutredningar och bedöma åtgärder för återupprättande av mätsystemskommunikation.

Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter. Dessa förändringar är underlag för en bred kompetensutveckling.

Tjänst:  Mätvärdesoperatör
Ort: Solna,

Your profile

 Vi söker dig som

  • Har goda kunskaper om datorautomatiseringar/script (Detta är ett ska-krav)

  • Har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenheter.

  • Har god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system.

  • Kan obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper. För att trivas och sedermera lyckas i rollen tror vi att du som söker gillar att jobba i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Du är driven och självständig på din väg mot uppsatta mål. En god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs är även viktigt i denna roll.

Additional information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle kommer du som mätvärdesoperatör att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Solna

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef  Bojan Begenisic, +4676 145 68 77
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, 070-039 87 70

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 
Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO.

Välkommen med din ansökan senast 5 februari. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  


Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/

Dela detta jobb

IT-roll inom mätningsområdet med fokus på automatiseringar

Vattenfall AB