itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT - Säkerhetsarkitekt

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-11

Ansök nu

IT - Säkerhetsarkitekt

About the job

Vill du vara med och accelerera vår IT-säkerehtsarkitektur och digitalisering inom samhällskritisk verksamhet och bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?

Rollen som IT-säkerhetsarkitekt

Vår avdelning för arkitektur och IT-säkerhet styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på  process, information, IT och OT (operational technology). Verksamheten ansvarar även för att säkerställa IT-säkerhetskrav.

Din huvuduppgift kommer att vara att leda IT-säkerhetsarkitekturarbetet tillsammans med kollegor inom avdelningen men framför allt tillsammans med övrig verksamhet inom bolaget. Organisatoriskt kommer du vara en del av en stor arkitekturfunktion som består av många arkitekter med olika roller och inom flera domäner.

Du rapporterar till chefen för avdelningen Architecture & IT Security. Då verksamheten bedrivs på tre etableringsorter (Trollhättan, Luleå, Solna) kommer resor att förekomma i tjänsten.

Vidare kommer du att ansvara för:

 • Leda IT-säkerhetsarbetet inom bolaget och tillsammans med verksamhets- och IT-leveransorganisationen, ofta i rollen som IT-säkerhetsarkitekt i projekt.

 • Bidra till utveckling av metoder och verktyg inom verksamheten.

 • Bidra till utveckling av ramverk, metoder och verktyg kopplat till arkitekturområdet.

 • Genomföra utredningar, analyser och granskningar.

 • Sätta mål, nyckeltal och kvalitetskrav kopplat till verksamhetsarkitekturområdet.

Your profile

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, tex ingenjör eller liknande.

 • Du har erfarenhet från att arbeta i en stor organisation med att utveckla verksamhetens arkitektur, både i projekt och mer övergripande.

 • Du har relevant utbildning när det gäller IT-säkerhet.

 • Du är van vid att arbeta med IT-säkerhetsarkitektur (att ta fram säkra IT-lösningar, handlingsplaner/roadmaps kopplat till IT-säkerhet) och har erfarenhet från att använda arkitekturverktyg ex. Sparx Enterprise Architect.

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av processutveckling, informationshantering m.m.

 • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt.

 • Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, vana att driva ditt arbete självständigt och att du besitter en utvecklad analytisk förmåga samt stimuleras av att lösa komplexa problem. Du har en förmåga att vara pragmatisk, göra avvägningar och hitta lösningar för att komma framåt i det du arbetar med.  

Additional information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef Robin Stenskog telefon 07039851441. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare rekryterare, telefon mobiltelefonnummer.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbhom, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.

Placeringsort: Solna, Trollhättan eller Luleå.


Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningsperioden. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

IT - Säkerhetsarkitekt

Vattenfall AB