itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-samordnare - IT-säkerhetssamordnare framtidens vårdinformationsmiljö

Ort
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

IT-samordnare - IT-säkerhetssamordnare framtidens vårdinformationsmiljö

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om att genomföra program Millennium vilket syftar till att ge medborgare och medarbetare inom hälso- och sjukvård i Västra Götaland en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Nya, gemensamma arbetssätt och processer förenklar arbetet i hälso- och sjukvården och frigör tid som gynnar patienterna. Läs mer om program Millennium här.

Är du en person som trivs i en föränderlig miljö och drivs av att skapa struktur för IT- och informationssäkerhet i denna föränderliga miljö? Vi söker nu en IT-säkerhetssamordnare till enhet FVM Utveckling i vår leveransorganisation inom Koncernstab digitalisering, Koncernkontoret. Leveransorganisations huvuduppgift är att leverera och ansvara för utveckling, förvaltning, drift och support av VGR’s IT-tjänster och applikationer. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Ditt uppdrag

I din roll som IT-säkerhetssamordnare kommer du att samordna och facilitera risk- och sårbarhetsanalyser och framtagande av säkerhetsdeklarationer inom leveransen. Det innebär att säkerställa att informationsklassning, risk- och sårbarhetsanalyser och säkerhetsdeklaration genomförs vid införande eller förändring på något av systemen som ingår i leveransen. Du identifierar behov av säkerhetsskyddsanalys och samarbetar nära vår cybersäkerhetsenhet i framtagande av riskhanteringsförslag samt samarbetar aktivt i uppföljnings- och utredningsarbetet av IT och informationssäkerhetsrelaterade incidenter tillsammans med regionens övriga informationssäkerhetssamordnare och enheten för säkerhet och beredskap (ESB). Du ansvarar för framtagande av nya och uppdaterade kontinuitetsplaner tillsammans med företrädare för regionens beredskapsorganisation. Du förväntas utbilda och coacha de personer som jobbar i och kring Millennium i vardagen i IT- och informationssäkerhet.

 

Du ansvarar, tillsammans med Change Manager, QA Manager, domänansvarig och integration lead, för att ny funktionalitet och tekniska förändringar kan tas i bruk effektivt, med hög kvalitet, på utsatt tid och i enlighet med gällande regelverk inom IT- och informationssäkerhet. Du stödjer våra självstyrande, agila team i arbetet med att säkerställa att ändringar i systemen följer gällande regelverk.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder möjligheten att vara med och utforma, och i vissa fall helt skapa, IT- och informationssäkerhetsarbetet för framtidens vårdinformationsmiljö.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. I detta fall innebär det att vi erbjuder möjligheten att utgå ifrån något av våra kontor i Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning med inriktning it/informationssäkerhet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser samt informationsklassningar.

 • Flerårig erfarenhet från arbete med IT och/eller informationssäkerhet i komplexa miljöer innehållande många intressenter och kontaktytor.

 • En god förståelse för IT/cybersäkerhet och de tekniska möjligheter som finns inom området

 • God kännedom om lagstiftningarna Patientdatalagen, Offentlighets- och sekretesslagen samt dataskyddsförordningen (GDPR).

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som IT- och informationssäkerhetssamordnare eller informationssäkerhetsstrateg.

 • Erfarenhet av etablering av processer för IT- och informationssäkerhetsarbete.

 • Erfarenhet av arbete i offentliga organisationer, extra meriterande är erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.

 • Erfarenhet av införande av agila metoder inom en förvaltningsorganisation baserad på ramverket ITIL

 • Certifiering inom informationssäkerhet

Personliga egenskaper

 • Är självgående, du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv och, vid behov, även för andra.

 • Är lösningsorienterad och resultatfokuserad.

 • Har god samarbetsförmåga.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

IT-samordnare - IT-säkerhetssamordnare framtidens vårdinformationsmiljö

Västra Götalandsregionen IT