itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Javautvecklare

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

Javautvecklare

- Nu satsar vi och förstärker våra utvecklingsenheter Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Nu söker vi fler Javautvecklare som brinner för systemutveckling och har en stark vilja att skapa god användarnytta, till våra enheter för Förvaltning och systemutveckling! Som Javautvecklare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande, i en organisation som befinner sig i en stark utvecklingsfas.

Om arbetet

Som Javautvecklare kommer du ta del i en spännande resa som Skolverket gör just nu. Flertalet centrala system och projekt bedrivs löpande, till exempel är det stort fokus på digitalisering av alla nationella prov och containerteknik just nu.
Som javautvecklare kommer du arbeta i ett välfungerande team med både nyutveckling och vidareutveckling av system och applikationer. Arbetet bedrivs agilt där teamet består av både utvecklare och testare som arbetar nära verksamheten, tillsammans med arkitekter och UX-designers.

Beroende på vem du är, din erfarenhet och vilja att utvecklas kan vi erbjuda olika tjänster.

 • Som senior utvecklare, som även vill arbeta med arkitektur (MA) eller som en kombination av utveckling och ledarskap som scrum master.

 • För dig med kortare erfarenhet men med en vilja att växa i din roll som systemutvecklare, både erfarenhetsmässigt och kompetensmässigt, kan vi erbjuda tjänster inom systemutveckling.

Vi erbjuder

Som Javautvecklare erbjuder vi dig spännande arbetsuppgifter och möjlighet till att påverka morgondagens användning av digitaliseringen både i teknik och metod inom och för Skolverket. Tillsammans med likasinnade kollegor erbjuder vi dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har bra förutsättningar för att utvecklas i din yrkesroll, göra ett bra jobb, trivas och må bra. Tillsammans skapar vi en personlig utvecklingsplan som lyfter både dig och Skolverket. Våra myndighetsförmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. Just nu följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om distansarbete.

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 • något/flera års erfarenhet av Java EE, Spring Framework eller Spring Boot

 • intresse eller erfarenhet av systemdesign och/eller mjukvaruarkitektur

 • några års erfarenhet av:

  • relationsdatabaser

  • API design

  • arbete enligt agila metoder, framför allt Scrum

 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • praktisk erfarenhet av CI/CD - Kontinuerlig integration, kontinuerlig leverans

 • Kunskap inom frontendutveckling/Angular

 • Erfarenhet av att arbeta med containerteknik och verktyg, till exempel Kubernetes

 • Erfarenhet av databasdesign

 • API-design med Swagger2 eller OpenAPI specification 3.0

 • arbete med fler Java-ramverk, verktyg och applikationsservrar

För att vara framgångsrik i rollen som Javautvecklare har du en förmåga att arbeta strukturerat med ett stort driv och en vilja att lära dig nya saker. Du är prestigelös, initiativrik, tydlig i din kommunikation och en fena på att lösa problem. Vi värdesätter din förmåga att se detaljerna i helheten och utgår från att du är en i teamet med envilja att ständigt utvecklas som Java/systemutvecklare. Du samarbetar obehindrat över gränserna inom organisationen och som senior eller expert kan du agera som mentor åt juniora utvecklare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vilka är vi?

Enhetenerna för förvaltning och systemutveckling ansvarar för applikationsförvaltning och utveckling av system, där enheten stödjer från kravanalys, design, utveckling och testning till driftsättning. Huvudsakliga verktyg som används i systemutvecklingen är Java och Spring Framework, men vi är på god väg mot containerteknik. Inom frontendutveckling använder vi Angular, och vår huvudsakliga webplats är byggd i Sitevision. Enheterna har metodansvar för agil utvecklingsmetodik, kravhantering, testning och användarcentrerad design (UX). Tillsammans är vi två enheter med ca 30 medarbetare vardera fördelade på flera utvecklingsteam.

Upplysningar och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Skolverket med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Carina Eyoma, 0703-0862275, carina.eyoma@se.experis.com.

OBS, ansök via denna länk!

Sista ansökningsdag är 2023-01-10. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning.

I denna rekrytering består ansökan endast av urvalsfrågor och CV. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som ett led i urvalsprocessen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer; vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.


Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Dela detta jobb

Javautvecklare

Experis AB