itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kraftsystemspecialist Anläggningsutveckling Regionnät

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-19

Ansök nu

Kraftsystemspecialist Anläggningsutveckling Regionnät

About the job

Vill du ha en spännande och utvecklande vardag och jobba för en fossilfri framtid? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker nu en senior Kraftsystemspecialist inriktning regionnät till oss på Vattenfall Eldistribution. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknikutveckling och elkraft  och vill jobba i framkant med den energiomställning som sker. Som Kraftsystemspecialist hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att utveckla Vattenfalls regionnät.

Avdelningen Anläggningsutveckling inom enheten Asset Management består idag av tio medarbetare med hög teknisk kompetens och vi behöver bli fler! Vattenfall Eldistribution står inför stora investeringsökningar de kommande åren och det är viktigt att utveckla våra anläggningar så att de kan uppföras resurs- och kostnadseffektivt samtidigt som de är klimatmässigt hållbara och robusta. Anläggningsutveckling bidrar till att utveckla elnätet i takt med samhällsutvecklingen och vi ansvarar bl.a. för teknikutvecklingspiloter, teknisk granskning av investeringsprojekt och tekniskt styrande dokument. Vår avdelningen kännetecknas av hög kompetens, vilja och energi. Vi har fullt fokus på uppdraget och ser även till att ha roligt på jobbet.

Som Kraftsystemspecialist anläggningsutveckling regionnät är det huvudsakliga uppdraget att:

 • Driva, koordinera och delta i utvecklingsinitiativ, både tekniska piloter och utredningar.

 • Identifiera anläggningstekniska utvecklingsområden och föreslå tekniska studier inom ramen för teknikutvecklingsportföljen.

 • Säkra implementering av utvecklad teknik genom utvärdering, införande i anläggningsutformningsdokument, utbildning och erfarenhetsåterkoppling.

 • Omsätta resultatet från tekniska utvecklingsprojekt och utredningar till krav i tekniska dokument och kommunicera, förankra och implementera förändrade krav till interna och externa intressenter.

 • Utveckla, skapa och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer.

 • Omvärldsbevaka teknisk anläggningsutveckling i samverkan med organisationen.

 • Delta i externa och interna tekniska arbetsgrupper gällande anläggningsutformning.

Your profile

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsexamen inom elektroteknik, energisystem, teknisk fysik eller maskinteknik, gärna med inriktning inom elkraft eller energiteknik. Motsvarande kompetens kan vara förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt

 • Flera års arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen med fokus på  region- och/eller stamnät

 • Intresse och erfarenhet av att arbeta med teknikutveckling

 • Förståelse för elnätets uppbyggnad och funktion och vet vad som krävs för att uppnå en hög leverans- och personsäkerhet

 • Kunskap om stationer och luftledningar och dess ingående komponenter som exempelvis ställverk, krafttransformatorer, kontrollanläggning och stolpar

 • Förmåga att ta hänsyn till både tekniska och ekonomiska aspekter på kort och lång sikt och hitta lösningar som säkerställer både myndighetskrav och kundernas behov

 • Kan tillämpa elbranschens lagar, krav och riktlinjer

 • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • Körkort B är ett krav

Meriterande är om du har:

 • Specialistkunskap inom primär- och sekundärutrustning, som exempelvis ställverk, transformatorer, reläskydd och mätinstrument

 • Flerårig erfarenhet av teknikutvecklingsprojekt, som specialist och/eller projektledare

 • Stor erfarenhet av att formulera och konkretisera tekniska krav samt tolka standarder och föreskrifter

 • Mycket goda kunskaper inom starkströmsföreskrifterna, ESA och lämpliga IEC-standarder

 • Varit engagerad inom branschgemensamma forum som exempelvis CIGRÈ, SEK eller EBR

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är handlingskraftig och resultatinriktad vilket medför att du drivs av att nå uppsatta mål. Då du i denna roll kommer vara med och jobba långsiktigt med elnätets utformning, så är det viktigt att du har förmågan att arbeta både strategiskt och analytiskt. Du är självgående och det är naturligt för dig att strukturera ditt angreppssätt och driva dina arbetsuppgifter framåt på ett effektivt sätt för att uppnå resultat. Du är inte rädd för djupdykningar i olika problem och komplexa frågeställningar. Vi ser även att du har en god verbal förmåga och besitter en hög och välutvecklad samarbetsförmåga då du deltar i olika projekt och jobbar mot olika intressenter. Vi tror att du som person vill fördjupa dina tekniska kunskaper som specialist och vi vill stötta dig på den resan.

Additional information

Vi erbjuder dig   

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
För mer information om rollen kontakta rekryterande chef Joar Johansson på telefonnummer: 072-701 60 71

För mer information on rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sabina Eriksson på sabina.eriksson@vattenfall.com


Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 19 februari 2023.

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Befattning: Kraftsystemspecialist

Placeringsort: Med fördel något av våra kontor i Solna, Trollhättan eller Umeå men även placering i Luleå, Västerås, Uppsala eller Linköping kan diskuteras. Resor kan förekomma i tjänsten.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Kraftsystemspecialist Anläggningsutveckling Regionnät

Vattenfall AB