itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lösningsarkitekt domän DW/BI till Skolverket i Stockholm!

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2023-02-16

Ansök nu

Lösningsarkitekt domän DW/BI till Skolverket i Stockholm!

Vill du som lösningsarkitekt DW/BI vara del i Skolverkets och skolväsendets digitalisering? Skolverket har höga ambitioner för sin it-verksamhet och står inför stora förflyttningar och satsningar framåt i digitaliseringen. Är du lockad att erbjuda din kompetens och engagemang för en av de absolut viktigaste samhällsnyttorna, skolväsendet? Sök rollen som lösningsarkitekt mot datalagring och databearbetning!

Om arbetet
Som lösningsarkitekt DW/BI på Skolverket bemannar du rollen domänarkitekt mot Data Warehouse/Business Intelligence (DW/BI) och lösningarna inom verksamheten för skolutveckling.

Som domänarkitekt DW/BI kommer du aktivt bidra till myndighetens och skolsektorns digitala förflyttning bl a. genom att arbeta i myndighetens digitala utvecklingsområde inom information, data och analys, där Skolverkets grund- och masterdata definieras, förvaltas och tillgängliggörs för interna och externa aktörer.

Som domänarkitekt DW/BI för förvaltningsobjektet Stödja skolutveckling kommer du stödja utveckling i skolväsendet och annan pedagogisk verksamhet genom att ta fram ändamålsenliga arkitekturbeskrivningar, såväl för nuläge som målläge samt driva transitionsarbetet. Du kommer tillsammans med objektets förvaltningsledning ansvara för att tjänsterna möter både nuvarande och framtida krav och att det finns en ändamålsenlig förvaltningsplan för verksamheten.

Förutom att arbeta som domänarkitekt DW/BI kommer du att bidra till Skolverkets myndighetsgemensamma arkitekturarbete, ett arbete som utgår från arkitekturfunktionen. Här tar vi fram ramarna för Skolverkets arkitekturarbete i stort - referensarkitektur, arbetssätt, artefakter och mallar m.m. Du arbetar också tvärfunktionellt och kommer att stödja övriga domänarkitekter i deras objekt på samma sätt som de kommer att stödja dig - i första hand arbetar vi tillsammans med arkitektur på Skolverket.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete med varierande uppdrag och arbetsuppgifter på strategisk, taktisk och operativ nivå. Du kommer till en arbetsplats med engagerade kollegor med djup kunskap och bred kompetens. Som lösningsarkitekt DW/BI kommer du ta del av goda förmåner. Bland annat flexibel arbetstid, lediga klämdagar, goda semester- och pensionsvillkor. Du har möjlighet att arbeta på distans upp till 50 procent av arbetstiden.

För att vara framgångsrik i rollen som lösningsarkitekt DW/BI behöver du ha:

 • några års erfarenhet av lösningsarkitektur inom DW/BI

 • dokumenterade erfarenheter vad gäller DW-arkitektur och datamodellering

 • erfarenhet av komplexa systemintegrationer

 • erfarenhet av olika Business Intelligence plattformar

 • erfarenhet av informationsmodellering

 • akademisk examen i systemvetenskap eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som kan bedömas som likvärdig

 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Som lösningsarkitekt DW/BI är det meriterande om du har:

 • systemutvecklingserfarenhet

 • erfarenhet av kravställning av e-tjänster och tillhörande plattformar

 • erfarenhet av att arbeta enligt agil metodik

 • erfarenhet av olika ramverk som Skolverket tillämpar eller inspireras av (ex. PPS, PM3, TOGAF, SAFe, Scrum)

 • modelleringsvana i verktyget Sparx EA

För att nå framgång och arbetsglädje som lösningsarkitekt DW/BI på Skolverket behöver du ha en god problemlösande förmåga kombinerat med ett driv att nå resultat. Vi tror även att det är viktigt att du gillar att planera samt har förmågan att få med dig andra framåt. Om du vidare är bra på att bygga starka samarbeten kommer du både uppskattas och uppskatta mycket hos oss på Skolverket.

Teamet
Som lösningsarkitekt DW/BI tillhör du enheten Verksamhetsutveckling och Arkitektur, som är en av fem enheter inom avdelningen Verksamhetsutvecklingsstöd (IT). Enheten har i uppdrag att i samverkan med övriga på myndigheten leda, samordna och stödja arbetet i myndighetens digitala förflyttning genom en sammanhållen verksamhetsarkitektur, processorientering samt digital utvecklingsplan. Du kommer att tillhöra arkitekturfunktionen där du tillsammans med övriga arkitekter utvecklar metoder och arbetssätt. Inom arkitektfunktionen finns arkitektroller som enterprisearkitekter, informationsarkitekter och lösningsarkitekter med ansvar på olika domäner. Du kommer hamna i ett team av kunniga och hjälpsamma kolleger som tillsammans pekar ut framtiden för Skolverket och skolväsendet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Skolverket med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Eriksson på 072 302 48 26, johan.saginer.eriksson@se.experis.com.

Sista ansökningsdag är den 15:e januari 2023. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Bakgrundskontroll kan komma att genomföras innan anställning sker.

I denna rekrytering består ansökan endast av urvalsfrågor och CV. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som ett led i urvalsprocessen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer; vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!
Ansök gärna via denna länk:

Lösningsarkitekt inriktning DW/BI till Skolverket i Stockholm!

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt domän DW/BI till Skolverket i Stockholm!

Experis AB