itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Portfolio Manager

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-23

Ansök nu

Portfolio Manager

Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.

Nu söker vi en engagerad Portfolio Manager med flera års erfarenhet av att leverera värde i större organisationer. Som är naturligt driven och som kan ta fullt ansvar för att projekt och initiativ planeras, startas och slutförs. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Interna tjänster och driva de forum där beslut förankras och initieras. Du hanterar utvecklingsbudgeten och säkerställer att bästa effekt uppnås på både helhet och i dess delar. Projekt som pågår inom sektionen interna tjänster är till exempel införande av M365, dokumenthantering, digital säkerhet, nytt ekonomisystem och framtagande av nya infrastrukturplattformar. Du kommer att samverka med gruppchefer, Enterprise arkitekter, controller, produktägare och projektledare.

Om tjänsten

Som Portfolio Manager för sektionen Interna tjänster tar du fullt ägarskap för områdets taktiska utvecklingsportfölj, säkrar planer och ett kontinuerligt arbete på strategisk nivå. Du säkerställer att projekt och initiativ levererar enligt plan och tillsammans med gruppchefer och produktägare bidrar du till en bra balans mellan nyutveckling och förvaltning inom respektive område och att de digitala tjänsterna överträffar verksamhetens förväntningar.

I rollen som Portfolio Manager ingår bla att:

 • Driva områdets portfölj av större utvecklings och förändringsinitiativ, som antingen kan vara projekt eller agila utvecklingsinitiativ.

 • Leda arbetet i tidiga faser med att ta fram beslutsunderlag, business case och åtgärdsval.

 • Bemanna och skapa förutsättningar för arbetet i tidiga faser med rätt kompetents och roller.

 • Initiera projekt eller agila initiativ tillsammans med gruppchefer och PO's för de olika teamen.

 • Löpande säkerställa genomförbarhet, hantera prioriteringar och eliminera risker så att projekt och initiativ ges förutsättningar att lyckas och önskade effekter uppnås.

 • Driva arbetet med vision, mål och planer i en strategisk horisont på 3-5 år för området.

 • Följa upp portföljens progress och rapportera på såväl strategisk som taktisk nivå. Löpande följa upp och rapportera enskilda initiativs framdrift och ekonomi.

 • Kontinuerligt utvärdera nya möjligheter och initiativ som ligger i linje med Trafikförvaltnings långsiktiga planer.

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen som Portfolio Manager har du flera års erfarenhet inom områden som IT-plattformar, IT-infrastruktur och arbetsplatstjänster. Du har förmågan att snabbt komma in i en ny verksamhet. Du trivs när du får nätverka och samarbeta. Du kommer jobba mycket med människor så det är viktigt att du är kommunikativ, initiativtagande samt bra på att skapa en förtroendefull dialog och kan anpassa ditt arbete beroende på vad situationen kräver.

Vidare har du:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet som Portfolio Manager, programledare eller motsvarande komplexitet.

 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av IT-tjänster och IT-infrastruktur.

 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av utveckling av IT-tjänster i ett större företag eller organisation.

 • Erfarenhet av agila arbetssätt, utveckling och metoder.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Salle Nilsson, 072-14 88 180. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, Klicka här! vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2023-01-20. Vi intervjuar löpande och ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid, #LI-Remote

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Dela detta jobb

Portfolio Manager

Experis AB