itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Regionutvecklare - Funktionskoordinator Samordnad hälsa, vård och omsorg

Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Regionutvecklare - Funktionskoordinator Samordnad hälsa, vård och omsorg

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland. Västra Götalandsregionen (VGR) är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. 

Är du en person som trivs i en föränderlig miljö med många kontakter i flera olika grupperingar för att skapa struktur för samordnad hälsa, vård och omsorg? Ta chansen att vara med och utveckla samverkan i Västra Götaland!

Vi söker nu en Funktionskoordinator till Samordnad hälsa, vård och omsorg inom enheten GITS som är en förkortning för Gemensam Information- och TjänsteSamordning. GITS är en neutral organisationsenhet som finansieras av alla 49 kommuner och VGR tillsammans. GITS utför länsövergripande uppdrag där SITIV (Styrgrupp IT i Väst) är beslutande uppdragsgivare. GITS finns organisatoriskt i enheten Regional leverans som har ett huvuduppdrag att hantera och samordna leveranser som krävs för en samordning av tjänster ihop med Västra Götalands kommuner och privata vårdgivare samt VGR Regional leverans finns inom Koncernstab digitalisering VGR.

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om att genomföra program Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) vilket syftar till att ge invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Nya, gemensamma arbetssätt och processer ska förenkla arbetet i hälso- och sjukvården och frigör tid som gynnar patienterna. Arbetet sker tillsammans med alla kommuner via ett optionsarbete inom program Millennium. Läs mer om FVM/Program Millennium här.

Ditt uppdrag

I din roll som funktionskoordinator kommer du vara en del i ett team i att länsövergripande samordna, stödja och utveckla arbetet för att tillse invånarnas behov av samordnad hälsa, vård och omsorg i Västra Götaland. Du jobbar såväl strategiskt som praktiskt med processer och lagkrav för att tillgodose en god hälsa, vård och omsorg för den enskilde.

Du kommer att delta i förvaltning och utveckling av gemensamt beslutade överenskommelser, riktlinjer och rutiner inom uppdraget samordnad hälsa, vård och omsorg samt nuvarande systemstöd SAMSA IT-tjänst. 

SAMSA IT-tjänst ska fortsätta förvaltas och utvecklas under många år och synkroniseras med utveckling av ny tjänst inom FVM/Program Millennium.

I din roll jobbar du i nära samarbete med leverantör samt IT-ansvariga för drift av SAMSA IT-tjänst.

Du samverkar med utsedda representanter från Delregional vårdsamverkan/ verksamheter kring utveckling och följsamhet till såväl processer som systemstöd. Det innefattar även att tillhandahålla och utveckla befintliga utbildningsmaterial, lathundar och manualer.

Den gemensamma arenan är vårdsamverkan regionalt, delregionalt och lokalt. I uppdraget ingår även att omvärldsbevaka regionalt och nationellt utvecklingsarbete

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Möjligheten att bidra och utveckla förutsättningarna samt processer för vårdsamverkan i Västra Götaland.

 • Möjligheten att vara med och utforma framtidens utveckling av samverkan och ny IT-tjänst i Västra Götaland.

 • VGR erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. I detta fall innebär det att vi erbjuder möjligheten att utgå ifrån något av våra kontor i Borås, Göteborg, Mölndal, Skövde eller Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du: 

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning

 • Du ska ha goda kunskaper i tillämpning av lagstiftning och rättspraxis samt erfarenhet från arbete i vårdsamverkan på strategisk nivå.

 • Du är välorienterad i såväl medicinsk vård som socialtjänst, och det är önskvärt med goda kunskaper inom psykiatri samt arbete med barn och unga.

 • Du har god kunskap om Överenskommelse, Riktlinje och Rutin för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland samt god kunskap om Riktlinje för SIP i Västra Götaland och SIP-processen. Du har också god kunskap om gällande lagstiftning inom dessa områden

 • Eftersom arbetet täcker hela Västra Götaland med utmaningen att samverka med många olika parter, ser vi det som en förutsättning att du trivs med det och med variation i ditt arbete.

 • Då du i ditt uppdrag leder många möten och arbetsgrupper, ser vi att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

 • Erfarenhet av att samverka med vårdgrannar och andra verksamheter på operativ nivå.

 • Erfarenhet av att göra utbildningsmaterial och utbilda.

Meriterande

 • Primärvårdskunskap, erfarenhet från kommunal vård och omsorg samt öppenvårsprocesser.

Personliga egenskaper

 • Trivs att leda andra genom förändring.

 • Drivs av att skapa ordning och struktur i en föränderlig miljö.

 • En mycket god förmåga att samarbeta med andra och att bygga och bibehålla goda relationer.

 • Du är självständig i din yrkesroll och motiveras av att komma på och utveckla nya lösningar på utmaningar.

 • Är självgående, du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv och vid behov även för andra.

 • Är lösningsorienterad och resultatfokuserad.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Placeringsort för denna tjänst är antingen Göteborg, Mölndal, Borås, Vänersborg eller Skövde

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Dela detta jobb

Regionutvecklare - Funktionskoordinator Samordnad hälsa, vård och omsorg

Västra Götalandsregionen IT