itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Regionutvecklare- Processägare Identitets & behörighetsfederation

Ort
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Regionutvecklare- Processägare Identitets & behörighetsfederation

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen (VGR) är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om att genomföra program Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) vilket syftar till att ge medborgare och medarbetare inom hälso- och sjukvård i Västra Götaland en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Nya, gemensamma arbetssätt och processer förenklar arbetet i hälso- och sjukvården och frigör tid som gynnar patienterna. Läs mer om FVM här.

Är du en person som trivs i en föränderlig miljö med många kontakter i flera olika organisationer för att skapa struktur för informationssäkerhet, identitet och behörighetshantering? Vi söker nu en Processägare för Identitet och behörighet i federation till enhet FVM Regional leverans i vår leveransorganisation inom Koncernstab digitalisering. Regional leverans har ett huvuduppdrag att hantera och samordna leveranser som krävs för en samordning ihop med Västra Götalands 49 kommuner och privata vårdgivare.

Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Ditt uppdrag

Att samordna och ansvara för hur tillitsramverk och anslutning till SAMBI ska ske samt upprätthållas. Du kommer ha övergripande ansvar för relation och kommunikation mellan VGR och Internetstiftelsen och övergripande ansvar för processer och kommunikation för anslutning till SAMBI som användar- respektive tjänsteleverantör inom Västra Götaland (dvs stöd även till kommuner och privata vårdgivare). I detta ligger även övergripande ansvar kring följsamhet och uppföljning av VGRs SAMBI-anslutna eTjänster.

Du förväntas ge stöd och utbildning till projekt, tjänsteleverantörer och användarorganisationer kring federativ identitets- och behörighetshantering i enlighet med relevanta tillitsramverk och regelverk samt för att säkra enhetlighet och nödvändig dokumentation. I uppdraget ingår även uppföljning ihop med relevant eTjänst i samverkan med enheten för säkerhet och beredskap (ESB) inom VGR.

Du kommer att agera kontaktpunkt för användarorganisationer som ansluter till VGRs e-tjänster i SAMBI-federationen och hålla ihop helheten kring området. Du kommer vidare vara med och driva utvecklingen inom området och behöver kontinuerligt omvärldsbevaka utvecklingen inom federationsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Möjligheten att bidra i att förflytta förutsättningarna för identitets- och behörighetshantering i Västra Götaland.

 • Möjligheten att vara med och utforma, och i vissa fall helt skapa, en enhetlig identitets- och behörighetshantering i Västra Götaland

 • Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. I detta fall innebär det att vi erbjuder möjligheten att utgå ifrån något av våra kontor i Borås, Göteborg, Mölndal, Skövde eller Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning med inriktning it/informationssäkerhet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser samt informationsklassningar.

 • Flerårig erfarenhet från arbete med IT och/eller informationssäkerhet i komplexa miljöer innehållande många intressenter och kontaktytor.

 • En god förståelse för identitets- och behörighetshantering och de tekniska möjligheter som finns inom området

 • God kännedom om lagstiftningarna Patientdatalagen, Offentlighets- och sekretesslagen samt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som IT- och informationssäkerhetssamordnare eller informationssäkerhetsstrateg.

 • Erfarenhet av etablering av processer för IT- och informationssäkerhetsarbete.

 • Erfarenhet av arbete i offentliga organisationer.

 • Erfarenhet av federativ identitets- och behörighetshantering

 • Kunskap om nationell referensarkitektur för identitet och åtkomst

 • Certifiering inom informationssäkerhet

Personliga egenskaper

 • Trivs att leda andra genom förändring.

 • Drivs av att skapa ordning och struktur i en föränderlig miljö.

 • Är självgående, du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv och, vid behov, även för andra.

 • Är lösningsorienterad och resultatfokuserad.

 • Har god samarbetsförmåga, du är lyhörd och kommunikativ i kontakt med andra.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Placeringsort för denna tjänst är antingen Göteborg, Mölndal Borås, Vänersborg eller Skövde

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Regionutvecklare- Processägare Identitets & behörighetsfederation

Västra Götalandsregionen IT