itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Samordnare informationssäkerhet till kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Samordnare informationssäkerhet till kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten:

 

Norrtälje kommun är inne i en stark utvecklingsfas inom flertalet områden och söker nu dig som vill vara med och leda arbetet med att ytterligare stärka tryggheten och säkerheten för invånarna och kommunens verksamheter. Kommunens utveckling i kombination med ett förändrat omvärldsläge ställer nya och högre krav på hanteringen av bl.a. informationssäkerhet, säkerhetsskydd, krisberedskap och civilt försvar.

Som samordnare inom informationssäkerhet får du möjlighet att delta i utvecklingen av enheten säkerhet och beredskap, med ett övergripande samordningsansvar för kommunens arbete och utveckling inom bl.a. informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Tjänsten innebär även ett nära samarbete med kommunens IT-avdelning. Rollen är placerad vid enheten säkerhet och beredskap vilken är organisatoriskt placerad i staben på kommunstyrelsekontoret och rapporterar till säkerhetschefen

Om du gillar utmaningar och vill utvecklas i en positiv miljö med stora möjligheter på kort och lång sikt, sök dig då till Norrtälje kommun och gör oss ännu bättre!
 

Arbetsuppgifter:

I rollen ansvarar du för den övergripande samordningen av kommunens arbete med informationssäkerhet. Du är en central aktör i kommunens utvecklingsarbete med informationssäkerhet, säkerhetsskydd och beredskap. I rollen ingår även att utveckla och implementera rutiner och riktlinjer för informationssäkerhet. Detta inkluderar frågor och arbetsuppgifter såsom:

 

 • Stödja IT-avdelningen i det systematiska informationssäkerhetsarbetet och det löpande arbetet med risk och sårbarhetshantering

 • Samordning av kommunens systematiska informationssäkerhetsarbete

 • Stödja och samordna arbetet inom kommunens förvaltningar och IT-avdelningen med dataskyddsarbetet

 • Delta i arbetet med att sammanställa och utveckla styrande dokument och rutiner avseende informationssäkerhet

 • Samordna kommunkoncernövergripande projekt avseende implementering och tillämpning av informationssäkerhet

 • Stödja förvaltningar i informationshantering genom att bistå med utbildning, rutiner och vägledning för att hitta praktiska och ändamålsenliga lösningar

I Norrtälje kommun kompetensutvecklar vi vår personal. För att utvecklas inom ditt verksamhetsområde kommer det finnas möjlighet att delta i utbildningar med syfte att ge dig fördjupade kunskaper inom IT-säkerhet, säkerhetsskydd samt risksamordning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen, yrkesexamen eller arbetslivserfarenhet inom relevant område. IT-tekniska utbildningar är särskilt meriterande men inte ett krav.

Du drivs av att utveckla och stödja kommunens alla verksamheter. Du utmanas av uppdragets komplexitet och förstår verksamhetens roll i kommunen och i samhället. 

I din yrkesroll är du noggrann, proaktiv och analytisk. Du har hög integritet samtidigt som du besitter förmåga att pedagogiskt kommunicera och målgruppsanpassa ditt budskap. Du trivs med att både arbeta självständigt och i projekt och har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Kunskap inom IT-säkerhet är meriterande.

Rollen innebär ett nära samarbete med flera nyckelpersoner på olika förvaltningar i kommunen vilket förutsätter en mycket god samarbetsförmåga. Du visar förståelse och intresse för de olika verksamheternas uppdrag och behov samt förstår hur informationssäkerhetsarbetet kan integreras i kommunens kärnverksamhet. Du drivs av att skapa möjligheter till förbättringar och engagemang i din omgivning. Erfarenhet från politiskt styrda organisationer är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.


Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, varför det kommer att genomföras en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning kan fattas.

Anställningsform:

 • Tillsvidareanställning, heltid

 • Tillträdesdag enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-12-02

Sista ansökningsdag:

2023-01-15

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Övrig säkerhetspersonal

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Säkerhetschef

Olof Sigfrid, olof.sigfrid@norrtalje.se, 017671079

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

 

Dela detta jobb

logo
Samordnare informationssäkerhet till kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun

Norrtälje kommun