itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Software tester

Företag Jula AB
Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Software tester

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Julas omsättning 2021 var 9,3 miljarder SEK.

Brinner du för test och vill vara med på Julas resa i digital transformation? Gillar du att arbeta med kompetenta och trevliga kollegor i en ständigt utvecklande miljö? Då kan det vara dig vi söker!

Det här gör man som Software tester

Som software tester ingår du i Julas testteam, som är en del av utvecklingsavdelningen på IT. Test teamet ansvarar för att bibehålla en hög kvalité på Julas IT applikationer och tjänster och levererar kvalitativa lösningar ut mot verksamheten och externa kunder. Arbetet bygger på agil projektmetodik med stöd av ramverket SAFe och planeras enligt tvåmånaderssprintar. 

Som software tester har du följande arbetsuppgifter:

 • Genomföra testanalys (bedöma vad som ska testas och hur det ska testas. Vilka verktyg och metodiker som ska användas i testningen).

 • Planera, designa, prioritera och genomföra funktionella och icke-funktionella tester. Rapportera eventuella buggar enligt vedertagen standard.

 • Skriva och underhålla testfall, teststrategier och annan relevant dokumentation kopplat till test eller förändringar i våra applikationer och system.

 • Stötta Jula i kravhantering, test, testmetodiker och kvalitetstänk. Stötta kollegor, verksamhet och andra intressenter med målet att optimera processerna i både test och utveckling.

 • Framtagning och underhåll av testdata.

På Jula testar vi på många olika sätt. Har du en bakgrund inom programmering finns det möjlighet till stor utveckling inom whitebox-testning och testautomatisering. Vi arbetar med en agil utforskande testprocess vilket innebär att vi är försiktiga med att på förhand specificera för hårda testfall och låter istället testaktiviteterna design/exekvering, rapportering och riskanalys löpa parallellt och kontinuerligt genom våra utvecklingsprojekt. Du rapporterar till Digital Development Manager.

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter 

Vi söker dig med ett brinnande intresse för systemtest och kvalitetssäkring samt den affärsnytta det medför. Du har systemvetenskaplig utbildning eller motsvarande och har erfarenhet av att arbeta med testning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som systemutvecklare med inriktning mot integrationer. Vidare behärskar du svenska och engelska väl i tal och skrift. Utöver detta är det meriterande om du har: 

 • Erfarenhet inom testanalys.

 • Teknisk bakgrund med programmeringskunskaper, möjlighet att hantera databaser, mm.

 • Erfarenhet av testautomatisering.

 • Certifiering inom test, t.e.x. ISTQB.

 • Erfarenhet av Postman, Jira, TestRail, DevOps.

 • Erfarenhet inom ramverken ITIL och SAFE

Det här är du som person

Du motiveras av att arbeta med systemtestning och vara del i utveckling av kvalitativa applikationer och funktioner. Du trivs att arbeta mot uppsatta deadlines och ser till att ta saker i mål med kvalitet.
Som person är du noggrann, strukturerad samt har en god kommunikationsförmåga. Du arbetar lika bra i team som självständigt.
Jula befinner sig i ett expansivt skede vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och spännande digitala utmaningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenheter.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Skara med möjlighet att arbeta delvis remote. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.

Så här söker du

Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt då vi håller intervjuer löpande. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Stjernfelt; fredrik.stjernfelt@jula.se
Sista ansökningsdag 12 februari.
 

Dela detta jobb

Software tester

Jula AB