itjobb.se

Är du ekonom med erfarenhet av systemförvaltning, samt har mycket goda kunskaper i SimCorp Dimension och genuint intresse för utvecklingsfrågor? Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete inom vår Kapitalförvaltning där du får möjlighet att utveckla och utvecklas i en bred roll tillsammans med kompetenta kollegor.

Kammarkollegiets avdelning för kapitalförvaltning bedriver aktiv och systematisk förvaltning samt utför kringtjänster inom kapitalförvaltning (avkastning- och riskanalys, värdepappersadministration och ekonomiadministrativa tjänster) åt ca 400 stiftelser och fonder inom det statliga och kyrkliga området. Avdelningen har ca 40 medarbetare. 

Vi söker nu ytterligare en systemförvaltare för att förstärka vårt systemteam. Idag har vi tre personer som har systemförvaltaruppgifter.

Arbetsbeskrivning
I rollen som systemförvaltare ingår drift och processutveckling åt Kapitalförvaltning i portföljsystemet SimCorp Dimension och närliggande applikationer kopplat till kapitalförvaltning. Exempel på moduler som kapitalförvaltningen använder är Asset manager, Compliance manager, Data extractor, Collateral manager, Data format setup, Risk analysis manager, Performance manager och Communication server.

Som systemförvaltare ansvarar du, tillsammans med kollegor och vår externa IT-leverantör, för driften av SimCorp Dimension. I arbetsuppgifterna ingår även att implementera och utveckla teamets arbetsprocesser samt driva och medverka i projekt vid behov.

I rollen ingår kontakter med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer och andra myndigheter.  Du rapporterar till chefen för Operations som även har huvudansvaret för systemförvaltningen.

Eftersom vi är en liten organisation är det viktigt att ha ett flexibelt förhållningssätt till arbetsuppgifter. Vi söker en lagspelare som även bidrar till en trevlig arbetsmiljö.

Är du vår framtida kollega?
Att arbeta på Kammarkollegiet innebär att du får ett stort eget ansvar. Vi ser att du har ett stort engagemang för avdelningens ansvarsområden och för att bidra till att driva en trygg verksamhet för våra uppdragsgivare.

Du tycker om att samarbeta med kollegor som har olika kompetenser och kan samtidigt arbeta självständigt och fatta egna beslut. Flexibilitet, prestigelöshet, ansvarstagande och noggrannhet är viktiga egenskaper för att trivas i rollen. Du är dessutom analytisk och innehar en hög grad av servicevilja gentemot interna och externa intressenter. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi kommer fästa mycket stor vikt vid personliga egenskaper.
 

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning

 • god finansiell kunskap inom kapitalförvaltning

 • minst 5 års erfarenhet av arbete i SimCorp Dimension

 • goda kunskaper om integration med SimCorp Dimension

 • stor erfarenhet av drift och underhåll i SimCorp Dimension

 • goda kunskaper om front office i SimCorp Dimension

 • erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

Meriterande är:

 • kunskap i Oracle databas

 • kunskap om SimCorp Dimensions communication server

 • erfarenhet av brett konsultarbete inom SimCorp Dimension

 • erfarenhet av arbete som projektledare

 • erfarenhet av rapport- och BI-utveckling

Mer information
Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. 

Kontaktpersoner
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund, Chefspoolen, på telefon 0709955888. Det går också bra att vända sig till Robert Sahlberg, Sektionschef Operations, på telefon 072-736 23 40, eller fackliga företrädare Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48 alternativt Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, senast den 23 april 2021.

 

 

Systemförvaltare med erfarenhet av SimCorp Dimension

Företag Kammarkollegiet
Ort
Utgår

2021-04-23

Ansök nu

Dela detta jobb