itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemingenjör Processteknik – Ringhals

Ansök nu

Systemingenjör Processteknik – Ringhals

About the job

Är du Ingenjör med inriktning Processteknik? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi två Systemingenjörer till en av fyra grupperingar som tillhör enheten Anläggningsteknik. Vår enhet stöttar avdelningschefen för teknik med att vidmakthålla och utveckla Ringhals anläggningar. Gruppen arbetar bland annat med att:

  • kartlägga, sammanställa och redovisa anläggningarnas hälsa

  • identifiera, definiera och hantera anläggningsutvecklingsbehov

  • ta fram och förvalta strategier för anläggningen

  • analysera systemstatus med hjälp av övervakning och trendning

  • definiera anläggningens kritikalitet ur ett komponent- och systemperspektiv

Om jobbet

Befattningens huvudsakliga syfte är primärt att utvärdera och analysera anläggningarnas tillförlitlighet. Därifrån identifiera behov och ur det initiera åtgärder som, både i det korta och långa perspektivet, bidrar till en säker och välfungerande anläggning. Arbetsuppgifterna genomförs oftast i samverkan med drift, underhåll och övriga grupper på teknikavdelningen. Systemingenjören nätverkar dagligen med tvärtekniska kompetenser samt verkar i flertalet olika forum.

Då systemingenjörens uppdrag är att tillse anläggningens tillförlitlighet ur ett livslängdsperspektiv behöver vi hålla oss informerade om operativa händelser för att kunna omsätta kunskapen till optimala långsiktiga strategier och planer. Det innebär att fysiska besök i anläggningen, grävande i anläggningsdokumentation samt muntlig informationsinhämtning blir en del av arbetet. Att värdera säkerheten är grundläggande i allt vårt arbete vilket också kompletteras med ett stort fokus på tillgänglighet.

Your profile

Vi ser gärna att du:

  • är utbildad Civilingenjör/högskoleingenjör inom maskin- alt. kemiteknik eller motsvarande utbildning alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet

  • har arbetslivserfarenhet inom processindustrin, gärna inom kärnkraft

  • talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska

Meriterande är anläggningskännedom inom reaktor- och/eller turbinsystemen.

För att trivas i den här rollen behöver du ha förmåga att ta egna initiativ i vardagen samt arbeta strukturerat. I ditt arbeta är du beroende av att nyttja ditt nätverk och kontinuerligt knyta nya kontakter. Detta då systemingenjörens arbete innebär tätt samarbete med en mängd andra delar i verksamheten och det lagarbetet sker över organisationsgränserna.

Stort fokus ligger på samverkan och tvärtekniskt samarbete, då främst med Drift, Underhåll och övriga grupper inom Teknik. Vi ser därför med positivt på att du är konstruktiv i ditt sätt att kommunicera och har ett genuint intresse att bygga partnerskap och samarbeta med andra för att uppnå gemensamma mål.

Du har ett möjlighetsorientrat förhållningssätt och drivs av att försöka hitta de bästa och effektivaste metoderna att få saker gjorda. Som person är du ansvarstagande med god analytisk förmåga och helhetssyn.

Additional information

Vi erbjuder 

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån då verksamheten tillåter. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här. 

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Björn, 0705-668186 eller martin.bjorn@vattenfall.com. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Fackliga representanter är Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 5/2. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Systemingenjör Processteknik – Ringhals

Vattenfall AB