itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Testledare | SJ | Stockholm

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2023-02-09

Ansök nu

Testledare | SJ | Stockholm

Vill du att ditt arbete som Testledare bidrar till klimatsmart transport? Vill du arbeta med de mest kritiska systemen för SJs kärnverksamhet? Vill du arbeta i ett erfaret och kunnigt team i tätt samarbete med vår verksamhet ute i produktion? Sök rollen som Testledare på SJ! Välkommen till ett av Sveriges grönaste varumärken!

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de närmaste åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation är vår målsättning att fortsätta vässa vår kompetens och våra arbetssätt, och odla en kultur där vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov.

 

Som Testledare kommer du tillhöra leveransområde IT Trafik och Service - den del av SJ IT-organisation som utvecklar och förvaltar några av de mest kritiska systemen kopplade till SJs kärnverksamhet.

I rollen som Testledare ingår du i ett kompetent team där ni tillsammans förvaltar och koordinerar vidareutvecklingen av vårt mycket verksamhetskritiska system IVU.Rail - ett standardsystem och används inom SJs processer planera och leverera resa. Tillsammans med verksamhetens produktspecialister och produktägare driver teamet både små och större initiativ och det kräver också ett nära samarbete med andra IT-team, systemleverantören IVU och SJs driftleverantör.

Som Testledare ansvarar du för att stötta teamet och verksamheten inom testområdet. Du ansvara för hela testkedjan, samordnar och leder testarbetet, tar fram testplaner och driver arbetet framåt på ett strukturerat sätt. I rollen ingår även ansvar för hantering av releaseplaner och releaser av IVU.Rail.

För oss är det viktigt att du har en passion för test och agila arbetssätt och vill utveckla området tillsammans med oss. Utöver rollen som Testledare i IVU-teamet kommer du ha en viktig roll i att vägleda och coacha alla leveransområdets nio IT-team i utvecklingen av agilt testarbete.

Tjänsten är placerad på SJs huvudkontor på Vasagatan i Stockholm. Välkommen till oss!

Vi erbjuder dig

 • En nyckelroll inom test som innefattar mycket eget ansvar och möjlighet att driva och påverka förbättringsarbetet och utveckling av testområdet

 • Att vara delaktig i att utveckla enhetens förmåga att strukturerat och framgångsrikt jobba med test.

 • Att arbeta i ett stort och komplext IT-landskap

 • Vara med och forma SJs fortsatta resa inom agila arbetssätt och agil kultur

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen bör du

 • ha flera års erfarenhet av testledning och agilt testarbete,

 • har god erfarenhet av komplexa systemsamband och att ta fram teststrategier och skapa struktur för testarbetet,

 • ha förmåga att verifiera krav samt leda och delta i arbetet med att ta fram testfall,

 • har ett coachande förhållningssätt och stöttar våra utvecklingsteam och vår verksamhet inom testområdet,

 • vara en lagspelare med mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och som snabbt sätter dig in i komplexa verksamhetsområden och systemsamband,

 • ha erfarenhet av att planera och koordinera change- och release-aktiviteter för system,

 • med fördel har högskoleexamen samt god teknisk kompetens inom systemutveckling,

 • kommunicera obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av testautomatisering samt de verktyg och metoder som används inom området idag.

Vi förväntar oss att du har förmåga att inspirera andra inom testområdet. Du är tydlig, engagerande och inlyssnande, och bra på att skapa goda relationer och samarbetsformer i en komplex miljö. Du gillar och har förmåga att ta dig an utmaningar som är otydliga, dela upp dem, göra dem tydliga och jobba igenom dem hela vägen i mål.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. För mer information ring eller mejla Anki Snis på 070-3775969 eller Anki.Snis@se.experis.com.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Välkommen med din ansökan!

Om SJ
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, 

 

 

 

Dela detta jobb

Testledare | SJ | Stockholm

Experis AB