itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Testområdesansvarig

Ort
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Testområdesansvarig

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Enheten Krav och test är den självklara kontaktpunkten för VGR i frågor gällande krav och test av IS/IT-system. Syftet är att verksamheten ska få hjälp med att höja kvaliteten i samband med förändringshantering av våra system.

Vi behöver nu förstärka vår enhet med en testområdesansvarig som har gedigna kunskaper inom området. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
I rollen som testområdesansvarig kommer du arbeta med övergripande teststrategi samt riktlinjer för hur test av informationssystem ska utföras (både tekniskt och funktionellt) inom Västra Götalandsregionen. Du kommer att ansvara för och driva vidareutveckling av testprocessen, metodarbete för test, och ha kontaktytor både inom Koncernstab digitalisering och mot våra olika verksamheter inom regionen. I rollen ingår att utbilda personer i team, projekt eller förvaltning inom testområdet.

Tjänsten som testområdesansvarig är en delvis ny roll på avdelningen vilket innebär att du har möjlighet att påverka den utifrån din erfarenhet och kompetens. Några områden som är aktuella för vidareutveckling just nu är strategi för testmiljöer, testdata, testautomation samt test av integrationer, prestanda, sårbarhet och användbarhet.
Det pågår även en agil transformation där vi behöver anpassa oss till ett agilt arbetssätt och bygga upp självförsörjande team för att bättre kunna stödja VGR:s verksamheter för att de snabbare ska kunna realisera lösningar med hög kvalitet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är inne i en mycket utvecklande fas och det är precis rätt tid att komma in för att få möjligheten att vara med på en spännande och kul resa de kommande åren.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av:

 • Ha akademisk examen, gärna inom systemvetenskap, eller kunskap förvärvad på annat sätt som bedöms likvärdig

 • Dokumenterad erfarenhet av testledning och teststrategiarbete inom IS/IT

 • Erfarenhet av att leda genomförandet av testarbete i alla testfaser i ett projekt

 • Erfarenhet och intresse av att leda och coacha medarbetare

 • Genuint intresse för metodutveckling och processer, samt har den pedagogiska förmågan att förmedla kunskap inom organisationen

Vi värdesätter en hög serviceanda och ett professionellt förhållningssätt mot våra kunder och därför värdesätter vi om du är en duktig kommunikatör som vill arbeta i en föränderlig och komplex organisation. Du är engagerad, nyfiken och söker den information du behöver för att komma vidare i ditt arbete.

Då området är komplext med många intressenter är det av största vikt att du har en analytisk förmåga att tänka och formulera dig till olika nivåer på ett pragmatiskt och tydligt sätt. Koncernspråk är svenska, men även engelska kan förekomma i dialog med olika leverantörer.

Vidare behöver du:

 • Kunna arbeta både självständigt och i olika typer av konstellationer

 • Dokumentera arbetet enligt VGR:s riktlinjer

 • Tillsammans med VGR:s etablerade roller tillse att beslutade modeller för test följs

 • Utvärdera effektiviteten i processen och föreslå förbättringar

 • Kommunicera med involverade parter

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs gärna vidare om våra förmåner och vår verksamhet.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Testområdesansvarig

Västra Götalandsregionen IT