itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Två seniora Linuxstekniker till Stockholms universitet!

Ansök nu

Två seniora Linuxstekniker till Stockholms universitet!

Är du en erfaren och lösningsorienterad Linuxtekniker som vill arbeta i en komplex och spännande IT-miljö? Är du intresserad av att utföra samhällsnytta för ett av världens högst rankade lärosäten? Sök till senior Linuxtekniker på Stockholms universitet!

Om Stockholms universitet

Som senior Linuxstekniker är du del av Universitetets IT-avdelning, som består av ett härligt gäng med 120 engagerade medarbetare som har ett övergripande ansvar för att erbjuda användarvänliga, ändamålsenliga och stabila IT-tjänster till universitetets olika verksamhetsdelar.
Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med vacker omgivning, spännande utmaningar och personlig utveckling.

Stockholms universitet har 5700 anställda med 30 500 helårsstudenter och är rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten. Ledande inom forskning och utbildning inom humanvetenskap och naturvetenskap, med en bred samverkan nationellt och internationellt.

Som senior Linuxtekniker kommer du ta del av goda förmåner och hybridlösning för distansarbete.

Om rollen

Som senior Linuxtekniker kommer du ha varierande arbetsuppgifter i en storskalig driftmiljö med ca 800 servrar varav ca 600 Linuxservrar. Som Linuxtekniker kommer du arbeta både proaktivt med att utveckla befintlig servermiljö, verktyg och metoder och reaktivt med att lösa incidenter.

I arbetet som Linuxtekniker ingår utveckling och drift av centrala system som ligger till grund för allt vi gör, exempelvis identitetshantering och inloggningshantering, continuous integration, databaskluster, certifikatshantering, integrationsplattform, containerlösningar med mera.

Vi befinner oss mitt i arbetet att konvertera Linux-parken till Saltstack med målet att hantera våra maskiner och tjänster så hands-off som möjligt, och jobbar samtidigt mot container-användande för att kunna ta del av de fördelar som detta medför.
Om detta är något som låter intressant så ser vi fram emot att höra av dig!

För att lyckas som senior Linuxtekniker behöver du dessa kompetenser:

 • Erfarenhet av Linux-drift i storskalig miljö

 • Erfarenhet av konfigurationshantering och server automation (Saltstack eller motsvarande)

 • Erfarenhet av att bygga systemintegrationer

 • Goda scripting-kunskaper (ex. Python eller liknande)

 • Erfarenhet av Docker containers

 • Goda felsökningsfärdigheter i Linux-miljö (ex. strace, tcpdump, bpftrace)

 • Erfarenhet av att bygga övervakning för tjänster

 • kunna utrycka sig väl på svenska, både i tal och skrift

Meriterande:

Utöver ovan är det positivt om du som senior Linuxtekniker kan något av nedan då det finns i vår IT-miljö idag, du kommer självklart också att få lära dig det du behöver:

 • Kunskap om SSO (SAML, Shibboleth, OAuth2/OIDC)

 • Erfarenheter av meddelandeköer (ActiveMQ)

 • Hantering av information i LDAP-katalog (OpenLDAP)

 • Applikationsdrift i Java/Tomcat-miljö

 • Erfarenhet av Kerberos-autentisering

 • Erfarenhet av Kubernetes

 • Erfarenhet av continuous integration (Jenkins eller motsvarande)

 • Hantering av MySQL-kluster

 • Erfarenhet av webbservrar (Apache)

 • Erfarenhet av Key Management System (Vault eller motsvarande)

 • Erfarenhet av "produktifiera" Linux OS-plattform (Debian).

Om dig

De här seniora Linuxtekniker-rollerna passar dig som är strukturerad samt initiativrik och proaktiv. Du vill arbeta i en organisation som främjar samhällsnyttan och du trivs i en roll som bidrar till att utveckla lösningar som gör vardagen lättare för såväl medarbetare som studenter.

Det är viktigt att du som Linuxtekniker är kvalitetsmedveten och strukturerad och samtidigt trivs med att befinna dig i en föränderlig miljö där vi tillsammans kontinuerligt förbättrar våra arbetssätt, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus. Om du gillar att bygga bra samarbeten över tid tror vi att du kommer trivas verkligt bra med oss.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Eriksson på Experis via johan.saginer.eriksson@se.experis.com eller 072 301 48 26
Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Två seniora Linuxstekniker till Stockholms universitet!

Experis AB