itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Underrättelseanalytiker med teknikfokus

Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Underrättelseanalytiker med teknikfokus

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen?  Just nu söker vi en teknisk underrättelseanalytiker. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som analytiker hos oss blir du en del i en intellektuellt stimulerande miljö där du får kombinera dina tekniska kunskaper med ditt omvärldsintresse. I arbetet hos oss bearbetar du och analyserar stora informationsmängder samt vrider och vänder på olika frågeställningar tillsammans med dina analytikerkollegor. Arbetsuppgifterna kan variera över tid så det är viktigt att ha en flexibel inställning samt vara nyfiken och villig att utvecklas. De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden. Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vilket kräver en förmåga att hålla sig uppdaterad och anpassa arbetsmetodiken efter densamma. Tjänsteresor förekommer, både inom och utom landet. På FRA har vi en stark sekretess, det är viktigt att du känner dig bekväm med det.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen och/eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbete inom IT/matematik/naturvetenskap/datateknik

  • Erfarenhet av bearbetning och analys av mängddata och/eller metadata

  • Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Utbildning inom teknik, statistik eller IT-forensik.

  • Språkkunskaper i ryska, mandarin och/eller persiska

  • Kunskap inom Nätverkskommunikation (IP).

  • Erfarenheter från arbete inom underrättelsetjänst eller utredande verksamhet

  • Intresse för utrikes- och/eller säkerhetspolitik

  • Arbete med systemutveckling och programmering

  • Kunskap inom telekom

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på uthållighet och att du kan behålla motivation och din positiva inställning i både med- och motgång. Eftersom vi verkar utifrån en ständigt föränderlig omvärld ser vi att du tar egna initiativ när du identifierar nya möjligheter för hur man kan utveckla arbetsmetoderna och bemöta nya utmaningar. Vidare ser vi att du är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift. Att etablera nya och upprätthålla redan befintliga kontakter är något du kan och du bemöter andra på ett öppet sätt och har förmågan att få andra att känna sig bekväma.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 41 55. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12
Referensnummer 3852/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Underrättelseanalytiker med teknikfokus

Försvarets Radioanstalt