itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Virtualisering- och storagespecialist

Ansök nu

Virtualisering- och storagespecialist

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? Vill du arbeta med system och funktioner som är viktiga på riktigt? I så fall kan rollen som virtualisering- och storagespecialist på Pensionsmyndigheten vara nästa steg för dig.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av energi och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka vårt virtualiseringsteam. Teamet ansvarar för underhåll och vidareutveckling av vår virtualiseringsplattform som omfattar både virtualisering, storage och backup. Teamet är en del i myndighetens övergripande plattformsleverans inom drift- och infrastrukturenheten. Det är ett arbete som ställer höga krav, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter. Vi sitter i ljusa och moderna lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Är du en noggrann, strategisk och lösningsorienterad teknikspecialist i en eller flera områden som nämnts ovan och är öppen för att utvecklas/bredda dig så är detta arbetet för dig!

Pensionsmyndighetens utvecklingsarbete sker i linje med det agila ramverket SAFe. Vi har de senaste åren genomgått en transformation till det agila arbetssättet, och transformationen pågår fortfarande för delar av IT-avdelningen. Även arbetet inom drift- och infrastrukturenheten transformeras och vi arbetar mer och mer enligt de agila principerna.

Virtualiseringsteamet ansvarar idag för vår VMWare-miljö samt även lagrings- och backuplösningar. I takt med att vår plattform utökas och utvecklas kommer dessa förmågor att bli både mer omfattande och mer kritiska för framtidens pensionssystem. I din roll som systemspecialist i virtualiseringsteamet kommer du att vara en central person och underlätta dina kollegors dagliga arbete genom att diskutera idéer, angreppsätt och

lösningar. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning.

I rollen ingår både dagliga operativa arbetsuppgifter i plattformen, såväl som att stötta och medverka i framtagandet av myndighetens nästa generation infrastruktur där långtgående automatisering är ledordet.

Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här rollen så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö hos en myndighet i den absoluta framkanten av teknik och utveckling.

Utbildning och Erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:

  • lägst gymnasieexamen, gärna med IT-inriktning. Kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap är meriterande

  • minst 5 års erfarenhet av systemadministrativa arbetsuppgifter i virtualiseringsplattformar och övergripande kunskaper i SAN teknik

  • vana att arbeta i verksamhetskritiska produktionssystem

Vi ser gärna att du även har praktisk erfarenhet inom ett eller flera av följande områden (anges i ansökan):

  • VMware vRealize Orchestrator 

  • VMware vRealize Automation

  • Powershell/PowerCLI

  • Java script 

  • SAFe / Scaled Agile

Egenskaper 

Som person är du eftertänksam, motiverad och prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig till nya grupper och har lätt för att lära inom ditt kompetensområde. Vi vill att du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att jobba självständigt och kan prioritera och ta ansvar för ditt arbete. Du har förståelse för sambandet mellan specifikation och implementation. Vi ser gärna att du är van och har god förmåga att samverka med olika intressenter som har högt ställda förväntningar på funktionalitet och prestanda.

För att nå våra mål har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. Du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vi arbetar aktivt med vårt medarbetarskap som omfattar alla på myndigheten och består av tre nyckelområden. Vi tar ansvar, möjliggör förändring och driver utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi sitter i ljusa och moderna lokaler. Vårt kontor i Stockholm är i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana. Vi tillämpar hybridarbete med hög individuell frihet, och tillhandahåller utrustning för effektivt hemarbete.

Arbetspsykologiska tester eller färdighetstester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. IT-avdelningen driver sedan en tid tillbaka ett initiativ för att öka medvetandegrad och fokus på jämställdhet.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Virtualisering- och storagespecialist

Pensionsmyndigheten