itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ny civilingenjörsutbildning med fokus på mjukvaruteknik i Linköping

Hösten 2013 startar en ny civilingenjörsutbildning i mjukvaruteknik på Linköpings universitet. Bakgrunden är att efterfrågan på ingenjörer med djup mjukvarukompetens ökar starkt på många håll i arbetslivet.

Civilingenjörsprogrammet med inriktning mot mjukvaruteknik utbildar problemlösare som är mångsidiga och behärskar ett stort antal olika programmeringsspråk och metoder för IT-utveckling. Studenterna ska bland annat få lära sig att olika programmeringsspråk är uppbyggda på olika sätt och är lämpliga för olika användningsområden.

Innovation, entreprenörskap och beredskap för förändring är andra centrala delar av utbildningen. I takt med att efterfrågan på kompetenta tekniker som kan utveckla mobilappar har ökat har behovet av adekvat utbildning på området växt. En helt ny och expansiv appindustri har växt fram de senaste åren, vilket studenterna på det nya programmet rustas för. Utbildningen förser näringslivet med professionell kompetens inom följande områden: datadrivet beslutsfattande, storskaliga distribuerade system, mobila och sociala applikationer samt artificiell intelligens och robotik.