itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Framtidens IT-konsult

IT-konsult och framtid

Förra veckan hade jag två intressanta diskussioner med ägarna av ett webb / mjukvaruutvecklingsföretag som vi samarbetar med. Trots att de två diskussionerna var helt orelaterade, var kontentan slående lik.

I början av veckan talade jag som nämnt med en av delägarna i ett bolag med 20 anställda. Jag dela med honom några av mina tankar om den växande tendensen av att produktifiera tjänster. Jag nämnde att jag själv inte var helt övertygad om att produktifiering är rätt eller om det ens kommer att vara lönsamt på sikt. Efter några ytterligare minuter av diskussion, erkände han att en av de största påfrestningar de möter, var de nya tekniska trenderna som exempelvis produktifiering av teknik. Nu när allt behovet av enklare HTML utveckling väl är förbi så finns det fortfarande efterfrågan av utvecklare inom exempelvis PHP utveckling. Så varför produktifiera? . De senaste åren har det varit mobil utveckling och mobila appar som varit trenden, de närmaste åren till stor del kommer att bli virtual-reality tror företaget. Så, i huvudsak, nämner ägaren att hans företagspositionering verkligen var beroende av dess förmåga att hänga med trenderna då hans kunder efterfrågar nytt men också finna lönsamhet i att utbilda personalen i det senaste.

En IT-konsult kostar

Men, är det hållbart undrade jag? Har ett litet företag verkligen de resurser eller förmåga att konsekvent förutsäga vilken teknik som är den nästa, att hyra eller utbilda de personer som behövs för att leverera arbetet och att marknadsföra sig under en längre tid? Ägaren nämner att företaget hittills följt och anpassat sig efter trenderna de senaste 15 åren, men alltid varit oroad och medveten över att en satsning på fel teknik, riskerar att riva ner företaget ordentligt.

Så kommer det alltid att finnas ett behov av IT-konsult företag?

Jag håller med känslan att det alltid kommer att finnas ett behov av utveckling. Men, den viktiga fråga tror jag är, “Kommer det alltid att finnas ett behov av generella IT-konsult eller utvecklingsföretag?” Stora produktbolag inser många idag att man själv kan IT-konsulter istället för att vända sig till generella IT-resurs- eller IT-konsultbolag och därmed dra ner på kostnader.

Så, vad tycker du som IT-konsult företag?

Hur går era tankar kring produktifiering?

Mvh

Social@Senterprise