itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Indien har snart flest systemutvecklare

Inom några år kommer största delen utvecklare komma från Indien och därmed gå om USA som länge varit ledande.

År 2019 väntas antalet systemutvecklare i världen ökat från 18,2 miljoner som det är i dagsläget till 26,4 miljoner. År 2018 spås Indien ta ledningen i att vara det landet med flest utvecklare.

I USA jobbar det idag 3,6 miljoner personer med systemutveckling och är idag det landet med flest utvecklare. Den snabba tillströmning i Indien har gjort att i dagsläget finns det 2,75 miljoner människor som jobbar med systemutveckling. I Indien har antalet utvecklare ökat explosionsartat under de senaste tio åren medan i USA har ökningen stannat av aningen.

Ökningen kommer fortsätta i båda länderna men i betydligt mycket snabbare takt i Indien. Detta på grund av att fler företag flyttar sin utvecklingsavdelning till just Indien där arbetskraften fortfarande är billig Dessa siffror är tagna ur rapporten Global Developer Population and Demographic Study från Evans Data.

Indiens it-företag är kända för att göra enorma rekryteringar. Det indiska företaget TCS anställde under ett kvartal 17 000 personer och det är bara en utav många jätterekryteringar som har ägt rum i Indien.