itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-chef som ledare

En IT-chef Planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet. Följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål. Vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser. Bedömer medarbetarnas arbetsinsatser och rekryterar medarbetare. Utreder organisations- och arbetsformer, resurskrav och utbildningsbehov.

IT-chef i fokus

Att finna rätt IT-specialister med IT-chefspotential; är något av det allra svåraste att lyckas med som rekryterare. En vanlig uppfattning samhället har är att tro att man måste vara karismatisk och utåt sätt hård liksom Steve Jobs, för att lyckas/anses som bra IT-chef. I själva verket är det förmågan att vara bra på att ska starka relationer med anställda, som troligtvis är det viktigaste kompetensen. En IT-chef är en problemlösare liksom IT-specialist med skillnaden att de behöver delegera och tar på sig hela ansvaret för alla framgångar/misslyckanden.

Ofta i rekryteringar stöter vi på IT-chefer i karriären som stött på rekryterare, som envisats med att alla problem redan är lösta, och att det bara är implementation som kvarstår. Detta är bakochfram-tänk eftersom att problemet här är att man då plockar bort det som de facto är intressant. För att attrahera en potentiell IT-chef, behöver du bli intressant; ”Min hypotes är att vi verkligen skulle kunna förändra den här industrin om vi bara kunde hitta ett sätt att lösa [insätt intressant problem], men ingen har löst det förut eftersom lösningarna helt enkelt är för svåra eller dyra.”

IT-chefsmaterial?

En sämre potentiell IT-chef säger att de redan löst problemet samt på egen hand och inte är intresserade av att ta hjälp. En bra potentiell IT-chef-potential ser ett antals lösningar framförs sig, men inser samtidigt att det antagligen finns ett bättre sätt att lösa problemen genom att involvera teamet. Det är en bra inkörsport för gott engagemang. De allra bästa potentiella IT-cheferna anser att de har en god förståelse för hur man bryter ner större problem i mindre segment samt att de verkligen får en kick av att rekrytera och engagera, planera, samordnar och utveckla de allra bästa till att lösa problemen effektivt.