itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jakten på duktiga testare intensifieras- efterfrågan ökar bland myndigheter

Sedan hösten 2012 har Arbetsförmedlingen en särskild enhet som hjälper arbetsgivare att få tag på kompetent personal inom test. Arbetsmarknadens behov av duktiga testare ökar stadigt och konkurrensen om den erfarna testpersonalen hårdnar.

Arbetsförmedlingen har döpt den nya sektionen till ”Metod och test”. På enheten arbetar 25 medarbetare, varav 20 fokuserar på testverksamhet och arbetar som testare, testledare eller testanalytiker.  För att trivas som testare gäller det förstås att vara noggrann, men man bör också vara bra på att samarbeta i team.

Arbetsmarknaden för testare är som allra hetast i storstadsområdena. Efterfrågan är som störst i branscher som bank och finans, detaljhandel, spel och läkemedelsindustrin. En kategori som ökat mycket på senare år är myndigheter, där ökar efterfrågan stadigt på kvalificerade testare till bland annat Arbetsförmedlingen och Skatteverket. Många bedömare tror också att efterfrågan kommer att öka från mindre företag som i dagsläget bedriver testverksamhet på ett relativt ostrukturerat sätt.