itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Konsten att få in en fot i spelbranschen

Att jobba i spelbranschen är mångas högsta dröm. I spelbranschen jobbar man i team, där är förmågan att lyssna på och samarbeta med många olika personlighetstyper avgörande.

Ytterligare en fördel för dig som gärna vill få in en fot spelbranschen är förmågan att vara kreativ men samtidigt strukturerad. Den som har ett brinnande intresse för spelutveckling och har ägnat sig åt det på fritiden får pluspoäng hos spelföretagens rekryterare. Även om du älskar spel och helst skulle vilja spendera hela dagarna framför skärmen så gäller det att ha en professionell inställning till jobbet. Det är inte alltid jättekul, exempelvis när man programmerar stora mängder kod och får ägna många timmar åt felsökning, men i spelbranschen har du förmånen att arbeta med ett av dina största intressen.

Just förmågan att arbeta i team och att vara uthållig är viktig, att utveckla ett spel tar ofta lång tid och involverar ett stort antal olika professioner.  Många små pusselbitar resulterar slutligen i ett spel, men processen från start till mål kan ta många år, tipsar Björn Ottosson på spelföretaget Dice.