itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Många vill byta jobb i IT-branschen

75 procent av Sveriges befolkning vill byta jobb men många kommer inte till skott. Det visar Jobbkollen, en återkommande rapport som presenteras av Blocket Jobb. Merparten av jobbytarna hittade sitt nya arbete genom kontakter. En intressant iakttagelse i undersökningen är att bara 10 av de 75 procent som säger sig vilja byta jobb lägger tid på att aktivt leta efter nya karriärmöjligheter.

Bland de som vill byta jobb är främsta anledningen att man vill prova något nytt följt av att man är missnöjd med sin lön. Främsta anledningen till att IT-anställda vill byta arbetsplats är att de utvecklas för lite på nuvarande jobb. Andra bidragande faktorer är för låg lön och för mycket stress. Statistiken visar att 17 procent av de anställda i IT-branschen är rädda att förlora sina jobb, jämfört med 12 procent, som är snittet för samtliga yrken.

5 främsta anledningarna till att vilja byta jobb

  1. Vill prova något nytt
  2. Missnöje över lönen
  3. Utvecklas inte på jobbet
  4. För stressigt
  5. Missnöjd med chefen

De främsta orsakerna till att man ännu inte har bytt jobb är att man är osäker på vad det är man vill göra, att man inte hittat något jobb, eller att man anser att det är allt för svårt att få ett nytt jobb. Trots att många vill byta jobb sitter de flesta kvar där de är av olika anledningar. Detta leder ofta till missnöje. Så många som 80 procent brukar höra någon i sin omgivning klaga över sitt jobb minst någon gång i månaden.