itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Möjlighet att få arbeta på distans och strategiskt arbete kan locka fler till IT-chefsjobbet

Framtidens IT-chefer efterlyser problemfri teknik, distansarbetsmöjligheter och möjligheter att agera problemlösande i samspel med kollegorna. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av TDC.

Man kan tro att en hög lön skulle kunna motivera IT-studenter att satsa på en karriär som IT-chef, men användarvänlig och effektiva IT-system är viktigare. 90 procent rankade det som den viktigaste faktorn för att vilja bli IT-chef i framtiden, medan 73 procent rankar lönen som den enskilt viktigaste faktorn. För 70 procent är det viktigt att de IT-system man använder möjliggör distansarbete, så man har möjligheten att ibland kunna välja mellan att jobba hemifrån eller på kontoret.

När deltagarna i undersökningen blev tillfrågade kring vilka arbetsuppgifter de tror att framtidens IT-chef lägger mest tid på hamnade HR-frågor, administrativa uppgifter och strategifrågor högst. Ett resultat som kanske förvånar somliga är att så lite som 17 procent av studenterna som deltog i undersökningen tror att de kommer att ägna merparten av sin tid åt tekniska och driftrelaterade frågeställningar.  Undersökningen visar att 15 procent värderar samspelet med kollegor högt i en framtida IT-chefsroll, medan 16 procent betonar värdet i att få agera problemlösande.