itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rätt spetskompetens gör dig attraktiv även när konjunkturen dippar

Många undersökningar och analyser indikerar minskade IT-investeringar under 2013, vilket förstås innebär att IT-företagen tvingas dra åt svångremmen. När arbetsmarknadsläget blir kärvare i IT-branschen är specialisterna den yrkesgrupp som oftast klarar sig allra bäst.

Mindre företag med uppemot trettio medarbetare med en uttalad specialistkompetens är den kategori som visat sig vara mest motståndskraftig i samband med nedskärningar.  Av de små IT-företag som deltog i IAMCP:s undersökning nämner 49 procent att det fortfarande går ungefär lika bra som under första halvan av 2012. 25 procent av företagen säger att det går sämre och 25 procent säger förvånande nog att det går ännu bättre för dem när konjunkturläget sviktar.

Enligt analytikerna som genomfört undersökningen är just specialisering nyckeln till framgång i det här sammanhanget. Medan de stora IT-företagen tvingas till nedskärningar upplever de mindre IT-företagen istället den andra sidan av myntet. De upplever ofta svårigheter att hitta rätt medarbetare, kompetenta medarbetare med exakt den spetskompetens man efterfrågar.