itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkra intervjun – IT-jobb del 2

Förra veckan diskuterade vi om hur man säkrar intervjun genom god förberedelse innan intervjun äger rum. Se förra veckans artikel här. I denna artikel kommer vi att koncentrera oss på vad du bör tänka på under självaste intervjun. Den mentala biten.

Mentalt under intervjun

Alla vill vi ge ett gott intryck under en intervju. Ofta har vi en väldigt klar bild redan innan av hur vi vill att det ska gå. Under en intervju kan det ibland kännas kämpigt. Det kan kännas som om det inte riktigt går så som vi hoppas på. Stressa inte upp dig över det! Det kommer gå bra.

Under en intervju är det bra att tänka på att försöka vara så lugn som möjligt. Stressa inte upp dig över saker som du tyckte gick fel och stressa inte heller upp dig av vad du tror att personen framför dig tycker. Andas och behåll lugnet.

Tänk positivt!

En annan sak som är viktig under en intervju är att tänka positivt. Genom att tänka; Nu ska jag briljera så kommer du troligen ge ett ”briljant intryck och utstrålning”.

Ibland säger vi fel saker under intervjun. Det är exempelvis helt naturligt att vi ibland tappar bort eller upprepa oss när vi ska besvara en fråga. Speciellt om vi är nervösa. Tänk inte så mycket på detta utan fortsätt bara. Förmodligen kommer det låta mycket bättre om du bara fortsätter.

Nervositet

Under en intervju då man är nervös är det enkelt att man börjar göra saker som kan uppfattas som stressande och enerverande. Upptäcker du t.ex. att du sitter och skakar med benet eller om du upprepade gånger kliar dig i håret eller dylikt. Försök att sluta. Och ingen fara! Ju fortare du slutar och håller dig lugn så har du allt under kontroll.

Tro på dig själv

Lita på dig själv! Lita på att det du gör, gör ditt yttersta. Du har förberett dig väl och allt är under kontroll. Många gånger så uppfattas vi stela när vi egentligen bara är nervösa. Men så länge du litar på dig själv och tillåter dig att slappna av så kommer allt att gå vägen.