itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svenskar hamnar sist på listan när det gäller lojalitet mot arbetsgivare

25 procent av svenskarna kan tänka sig att stanna kvar och hitta utvecklingsvägar på en och samma arbetsplats fram till pensionen. I andra Europeiska länder är motsvarande siffra 31 procent.

Svenskar är tillsammans med holländare och danskar minst benägna att stanna på samma arbetsplats under sin jobbkarriär, detta enligt en undersökning från StepStone. Otroheten gentemot arbetsgivare gäller inte minst i IT-branschen, där många som sitter inne på en eftertraktad kompetens ofta får attraktiva jobberbjudanden.

Undersökningen är genomförd i sju europeiska länder och visar att fransmännen står i framkant som de mest lojala arbetstagarna där hela 43 procent önskar stanna på sin nuvarande arbetsplats. Undersökningen tyder på att även de som trivs bra på sitt jobb ser till att hålla ögon och öron öppna för nya möjligheter hos andra arbetsgivare.

Undersökningen är gjord av StepStone och baseras på svar från 10 000 arbetssökanden i Belgien, Danmark, Österrike, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Sverige.